Semmelweis Garancia Védjegy
Magyar Gyermekmentő Alapítvány
E-mail : info@mgya.org

Tevékenységünk

Közhasznú Alapítványunk a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik. Az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) szoros együttműködésben Gyermek Mentőorvosi Kocsikat (Gyermek MOK) üzemeltetünk. Alapítványunk indította útjára az ország első Gyermek Mentőorvosi Kocsiját 2005-ben. Több korszerű mentési eszközt, műszer használatát, eljárást vezettünk be Magyarországon.

Az Alapítványt gyermekintenzíves szakorvosok és szakápolók hívták életre és működtetik mindennapi gyógyító munkájuk mellett.

A Gyermek MOK-ok a gyermekintenzív osztályok meghosszabbított karjai. Személyautóval szakorvost, szakápolót és teljes méretválasztékú rohamfelszerelést juttatnak a bajbajutott gyermek feltalálási helyére. A MOK nem szállít beteget, feladata a súlyos, életveszélyes állapotú gyermek vitális paramétereinek stabilizálása. A MOK rendszerben személyautóval végezzük a mentést, amely gyorsabban mozgatható, az orvosok szaktudása jobban kihasználható és költségkímélőbb megoldást jelent, mint a hagyományos rohamkocsik bevetése.

A Gyermek MOK-ok kórházhoz rendeltek. Az intézeten belüli riasztási rendszer biztosítja a személyzet szabadidejének szakirányú kihasználását, a folytonos betegkövetést, gördülékeny betegátadást, azonos szakmai szemléletet.

A Mentőorvosi autókat a 112-es telefonszámra beérkezett hívások alapján az OMSZ irányítja.

Az Alapítvány oktatási tevékenységet is végez. Nagy hangsúlyt fektetünk a baleset-megelőzés, elsősegélynyújtás ismereteinek minél szélesebb körben való terjesztésére. Rendszeresen tartunk országszerte ingyenesen elérhető képzéseket laikusoknak és szakdolgozóknak.

Az elmúlt 13 év során több mint 27 000 súlyos állapotú gyermeket részesítettünk korszerű mentőellátásban, 29 000 laikust oktattunk megelőzésre, sürgősségi ellátásra. Jelen voltunk Győrtől a Balatonon át a Pilis-hegységig közúti baleseteknél, ikerszülésnél, újraélesztésnél, mérgezéseknél, fulladó, görcsölő, eszméletlen gyermekeknél.

Állami támogatásban nem részesülünk, adományokból, pályázatok útján elnyert támogatásokból valósítjuk meg céljainkat.

Kérjük, támogassa Alapítványunkat, hogy a jövőben is biztosítani tudjuk a korszerű felszerelést, szakmai tudást az erre rászoruló gyermekeknek.

Hogyan támogathat »
Támogatóink