Semmelweis Garancia Védjegy
Magyar Gyermekmentő Alapítvány
E-mail : info@mgya.org

Amit tudni kell az oktatásról

Mennyit időt vesz igénybe a tanfolyam?

Az oktatás 3,5-4 óra. Ez alatt az idő alatt elméleti és gyakorlati képzést tartunk. Átbeszélünk minden olyan vészhelyzetet, amely gyakorta előfordul (lázgörcs, fulladás, félrenyelés, mérgezés, allergia, ütőeres vérzés, magasból esés, égés, bölcsőhalál…), illetve ezek megelőzéséről és kezelési lehetőségeiről adunk útmutatást.
A gyakorlati részben fantom babákon sajátítjuk el az újraélesztés lépéseit, egyes műfogásokat.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

Mindenkinek, aki gyermekekkel foglalkozik, gyermekekre felügyel. Kismamáknak, szülőknek, nagyszülőknek, gyermekfelügyelőknek, védőnőknek, óvodai, iskolai pedagógusoknak, kisgyermekes munkatársakkal rendelkező cégeknek.

Hol és mikor vannak a tanfolyamok?

Igyekszünk Budapesten havonta egy ingyenes képzést indítani.
Országszerte tartunk tanfolyamokat, a csoportokat és időpontokat az igényeknek megfelelően alakítjuk. Örömmel vesszük csoportok jelentkezését (baba-mama klubok, baráti társaságok, óvodák, bölcsődék, cégek) lehetőleg egy oktatásra alkalmas helyszín biztosításával, azonban előnyben részesítjük a nagyobb csoportok jelentkezését (100-150 fő) illetve olyan kistelepüléseket, ahol korábban még nem jártunk. A minimális létszám 50 fő, a maximális 200 fő. 
Egyéni jelentkezőinket illetve a budapesti baba-mama klubokat, óvodákat kérjük, válasszanak előre megadott tanfolymaink közül és arra a képzésre jelentkezzenek, amelyre el szeretnének jönni.

Hozhatom-e a gyermekemet?

Kérjük, hogy a képzésre ne hozza el gyermekét. Ezzel elvonja az Ön figyelmét, illetve zavarhatja a tanfolyamon résztvevő többi hallgatót is. A tanfolyam képanyaga sem gyerekeknek készült, így az oktatásra gyermekeket behozni nem lehet.

Lehet-e olyan tanfolyamra előre jelentkezni, amelyik még nincs meghirdetve?
Értesítenek-e külön az induló tanfolyamról?

Nem! 
Sajnos nincs kapacitásunk minden érdeklődőt külön értesíteni az aktuális tanfolyam-időpontokról.
Mivel a tanfolyamokat a mentési feladatok ellátása mellett tartjuk, amíg nem tudjuk oktató kollégáink következő havi beosztását, addig tanfolyam-időpontokat sem tudunk előre meghirdetni.

Van-e várólista a már megtelt tanfolyamokra való jelenetkezéshez?

Sajnos nincsen.
E-mailben történt visszamondás esetén a felszabadítjuk a lemondott helyeket.
Aki a lemondás után elsőként látja a honlapon az üresedést, az tud jelentkezni az adott képzésre.

Jelent-e a tanfolyam költséget a jelentkező számára?

A tanfolyam nem jár költséggel a jelentkezők számára. Célunk, hogy mindenki számára elérhető legyen oktatásunk, és ne pénzkérdés legyen az elsősegélynyújtás ismereteinek megszerzési lehetősége.

Cégek számára, valamint pályázatok keretén belül megvalósuló rendezvényeken történő képzéseinkért Alapítványunk támogatását kérjük.
Előzetes egyeztetés: info@mgya.org

Mennyit kell várni, hogy időpontot kapjak?

Ez a helytől és a létszámtól függ, illetve kollégáink szabadidejétől, hiszen ezt a tevékenységet mentési és kórházi munkáink mellett tudjuk csak felajánlani.

Mi a teendő, ha mégsem tud résztvenni az ingyenes oktatáson?

Kérjük ebben az esetben jelezze felénk az oktatas@mgya.org email címen vagy a regisztrációs e-mailre válaszolva, hogy kik nem tudnak eljönni (név, email cím) így lehetőséget adva mások számára, hogy részt vehessenek ingyenes képzésünkön.


A tanfolyamunk elvégzéséről semmilyen formában nem adunk ki igazolást, mivel oktatásunknak nem célja helyettesíteni a bizonyos munkakörökhöz kapcsolódó vagy az intézmények által előírt kötelező képzéseket.

Hogyan támogathat »
Támogatóink