Semmelweis Garancia Védjegy
Magyar Gyermekmentő Alapítvány
E-mail : info@mgya.org

Hírek, eseteink

Van olyan eszköz, ami megmenthet a vízbe fulladástól?

2017-08-24

Kutatni kezdtünk olyan Magyarországon is kapható eszköz után, amely a vízben történt vészhelyzetekben segítséget nyújthat. Rá is találtunk egy ilyenre, megvettük és teszteltük.

A Balatonon tartott vizsgálathoz kamaszokat hívtunk segítségül. Arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen véleményt formálnak azok, akiknek ezt az eszközt szánják (egyáltalán használnák-e és ha igen, valóban életmentő lenne-e), milyen tapasztalatokat szereztek a használat során?

A Restube felfújódó biztonsági eszköz - ahogy a videón is látható - nálunk kiállta a próbát!

Egyetlen hátránya, hogy nagyon drága, közel húszezer forintba kerül. Ha azonban azt nézzük, hogy a 6-7 év felettieknél tényleg életet menthet - akár vízibicikliznek, úsznak, lubickolnak, eveznek, szörföznek, vagy vitorláznak - akkor megérheti a befektetés. (Az eszköz egyébként patroncsere után újból használható.)

Akinek tetszik, kezdhet gyűjteni, hogy jövő nyárra meglegyen a Restube. Egyébként nekünk egy nap alatt sikerült megvenni és kézhez kapni az eszközt, amely akár már erre a hétvégére is megvehető.

Mellékeljük a hivatalos ismertetőt.

A vizimentőkkel egyetértésben a Restube használatát úszni tudóknak javasoljuk, úszástudás hiányában továbbra is a mentőmellény a legbiztonságosabb. Ennek az az oka, hogy pánikhelyzetben nem tudják a Restube-ot a kioldózsinorral aktíválni.



Vissza »

Hogyan támogathat »
Támogatóink
Fő támogatónk:
Kiemelt támogatónk: