Semmelweis Garancia Védjegy
Magyar Gyermekmentő Alapítvány
E-mail : info@mgya.org

Hírek, eseteink

Új eszköz

2015-04-09

Ezt az eszközt mesterséges légútbiztosítás szükségessége miatt alkalmaztunk egy eszméletlen állapotú, 2 éves kislányon. A tubus abban különbözik a hagyományos eszközöktől, hogy kialakítása illeszkedik a kisgyermekek anatómiai légúti szűkületéhez. (nyomása a légcső falára kisebb, melynek magas értéke szövetkárosító hatású)

Szakdolgozóink folyamatosan kutatják külföldi és hazai kongresszusokon, kiállításokon, a szakirodalomban, hogy jelennek-e meg olyan műszerek, eszközök, melyek segíthetik a gyermekek mentőellátását. Orvosaink régóta úttörő szerepet vállalnak a gyermekmentés területén az új eszközök, eljárások hazai elterjesztésében. Így vezettük be a hazai mentésbe az intraosszeális technikát (csontba szúrható tű vénabiztosítási nehézségek esetére), a lapáthordágyat gyermekekre méretezett fejrögzítővel, végtagrögzítő vákuumsíneket, húzósíneket, csecsemők lélegeztetésére is alkalmas transzport lélegeztetőgépet, ultrahangos gyógyszerporlasztót, speciális égési kötszert, kisdedek hordágyhoz rögzítéséhez alkalmas hevederrendszert, CO szervezetben található szintjének kimutatásra alkalmas műszert…

Köszönjük szépen minden támogatónknak, hogy segítik a fenti eszközök folyamatos beszerzését és ezzel a korszerű gyermekmentést.



Vissza »

Hogyan támogathat »
Támogatóink
Fő támogatónk:
Kiemelt támogatónk: